• Google+ Embedded Posts

  , ,

  Openbaar Google+ bericht invoegen op een webpagina

  Google+ heeft iets nieuws, een opvallende gelijkenis met de 'feature' die Facebook enige weken geleden introduceerde: Embedded Posts.

  Facebook kopie?

  De vraag is waarom Google deze optie nu eveneens heeft toegevoegd? Het leek erop dat Google toch een beetje het beleid hanteerde om het sociale platform de afgelopen jaren redelijk gesloten te houden voor de rest van het web. In eerste instantie was er geen API om rechtstreeks vanuit of naar Google+ te posten. Toen die mogelijkheid er wel kwam werd het slechts mondjesmaat met selectieve partners zoals Hootsuite of Flipboard uitgerold.

  Wellicht dat Google langzamerhand beseft dat het belangrijk is om juist vanaf het web verkeer van- en naar het sociale platform te genereren? Wat de reden ook moge zijn, handig is het wel. Google+ gebruikers kunnen op een webpagina die een embedded post bevat direct een reactie op het bericht achterlaten. Die reacties zijn overal waar het bericht gedeeld wordt zichtbaar, ook als het opnieuw wordt ingesloten...
  Evenals de Embedded Posts van Facebook is het niet mogelijk om de breedte van het ingesloten bericht te veranderen. Ook is het niet mogelijk om een bericht dat in een community werd geplaatst te embedden.
  Ik las een interessant idee voor het embedden van de beste Google Reviews op je site. Dat is zeker iets dat ik eens voor +Theehuis Dennenoord moet implementeren!


  Door: Fred van der Ende