• Facebook Embedded Posts

  , ,
  Facebook maakt het sinds gisteren mogelijk om berichten op je website te embedden. Het bericht wordt dan getoond inclusief knoppen om het te 'liken' of de pagina te 'volgen'. Bezoekers van de site kunnen ook direct op de berichten reageren of het op hun beurt weer delen. Een belangrijke optie die ik hier uiteraard even wil testen :-)

  Voordeel van zo'n embed

  Naarmate steeds meer bedrijven naast een website ook over een Facebook pagina beschikken wordt het steeds lastiger om consistent te communiceren via de verschillende kanalen. We merken het zelf ook. We hebben bijvoorbeeld een website waar we regelmatig een nieuwsbericht posten. Dat bericht wordt ook automatisch op onze Facebook pagina gedeeld. De reacties en eigen aanvullingen hierop zijn echter niet zichtbaar voor de bezoekers van de website. Wellicht is het een idee om dergelijke nieuwtjes alleen via Facebook te delen en ze vervolgens prominent op onze website te embedden?

  Langere levensduur van een bericht

  Een ander voordeel zou het verlengen van de viraliteit van een populair bericht kunnen zijn. Op Facebook wordt er slechts gedurende een paar dagen op berichten gereageerd voordat ze langzamerhand uit de newsfeed zijn verdwenen. Door een belangrijk bericht op je website te embedden kun je de reacties waarschijnlijk veel langer op gang houden en de viraliteit van een bericht verbeteren...

  Meer info over hoe je een post kunt embedden kun je hier vinden.

  Tijdens het testen is me wel iets opgevallen. Een embedded post wordt automatisch aangepast voor mobiele weergave. Bekijkt iemand je site dus op een mobiel apparaat dan wordt de embedded post in een smaller kader weergegeven.