• Foursquare Explore: Aanbevelingen & Tips

  , ,

  Veel online nieuwsbronnen werden de afgelopen week flink overstemd door Apple en de introductie van de nieuwe iPad mini. Het blijft ongelofelijk hoeveel woorden websites en blogs over het merk weten uit te spugen. Nadeel is dat ander nieuws in zo'n week wel een beetje ondersneeuwt. Zo ook het bericht dat Fourquare Explore nu voor iedereen beschikbaar is en niet alleen voor gebruikers van de locatiedienst zelf.

  Aanbevelingen van vrienden

  Foursquare heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een zeer krachtige locatiezoeker met zinvolle aanbevelingen van vrienden. Oorspronkelijk werd Foursquare opgezet als een tool waarmee mobiele gebruikers bij locaties konden inchecken. Het spelelemement maakte het vooral leuk om vrienden te laten weten dat je vanaf nu 'major' van een bepaalde gelegenheid was omdat je er regelmatig bent geweest. Foursquare gebruikers vinden het daarnaast zinvol om zo'n gelegenheid bij hun vrienden aan te bevelen om aan te geven welke diensten of producten je daar het beste kunt bestellen. En zeg nu zelf, als één of meer vrienden of kennissen beweren dat die goddelijke saté bij dat bewuste eetcafe zo goed is terwijl je weet dat ze er vaak eten, dan moet dat toch een goeie aanbeveling zijn?

  Foursquare Explore

  Tot op heden waren al die aanbevelingen en tips alleen zichtbaar voor Foursquare gebruikers onderling maar sinds vorige week kan iedereen die aanbevelingen bekijken op Foursquare.com. Ook niet ingelogde bezoekers van de site krijgen met Foursquare Explore aanbevelingen en tips over locaties in de omgeving te zien. Die lijst met aanbevelingen wordt bepaald op basis van het totaal aantal check-ins, de gemiddelde score en het aantal reviews dat een bedrijf heeft gekregen. Bij gebruikers die zijn ingelogd zullen die algemene aanbevelingen vervolgens verder gefilterd worden op basis van aanbevelingen die vrienden deden en hun eigen voorkeuren. In de lijst met suggesties zullen die gepersonaliseerde gegevens meewegen.

  Alle locatiegebaseerde diensten maken gebruik van aanbevelingen of reviews. Mensen hebben immers sterk behoefte aan de mening van anderen. in Nederland is de website iens.nl jarenlang een belangrijke bron voor dergelijke reviews geweest. Heel wat ondernemers hebben het effect van een positief of negatief review op iens.nl in de praktijk ervaren. Inmiddels hebben diensten als Yelp, Tripadvisor en Google Places enorme databases opgebouwd met bedrijfsinformatie, scores en reviews. 
  Het eigenzinnige Foursquare is vernieuwend in de wijze waarop ze suggesties geven. Vanwege het sociale netwerk aspect in combinatie met een spelelement wordt er door gebruikers volop ingecheckt bij- en gepost over je bedrijf die een slordige 30 miljoen tips en reviews hebben achtergelaten.

  Check zelf even in bij je eigen bedrijf

  Heb je als ondernemer nog nooit naar Foursquare gekeken dan is het verstandig om eens te kijken of je locatie al door iemand is toegevoegd en wat er over je wordt gezegd. En denk nu niet dat het alleen maar belangrijk is voor Foursquare gebruikers. Verschillende apps zoals Foodspotting en Instagram maken gebruik van de locatiedatabase van Foursquare zodra gebruikers een foto maken. Zo kan het dus zijn dat jouw locatie ineens tientallen foto's van Instagram gebruikers vertoont. Aangezien miljoenen Instagram gebruikers die foto's ook automatisch doorposten naar Facebook verschijnt jouw Foursquare link ook daar in de newsfeed van hun vrienden...

  Door: Fred van der Ende