• Meer productiviteit in iOS 6

  , ,

  iOS 6 is nog geen 24 uur beschikbaar en er wordt intussen al flink geklaagd over de slechte 'Maps App' van Apple die de oude vertrouwde Maps van Google heeft vervangen. Ik geef toe dat ik er ook niet kapot van ben, het zal zonder twijfel tijd nodig hebben om het tot een volwaardige tegenhanger van Google's kroonjuweel te ontwikkelen. 

  Naast die grote veelbeschreven verandering, en het feit dat de standaard YouTube app is verdwenen, beschikt iOS 6 vooral over een aantal vernieuwingen die vooral verbeteringen zijn.

  Foto's uploaden naar een website

  Persoonlijk vind ik één van de meest vergeten, maar zeer welkome verbeteringen het feit dat het nu mogelijk is om op webpagina's die een upload formulier bevatten ook daadwerkelijk een afbeelding te uploaden. Voorheen wist je als iPad gebruiker dat de knop 'Upload a File' tot niets zou leiden. Hoe vaak heb ik niet de wens gehad om vanuit mobile Safari een artikel of item aan te maken op een website die ik beheer om dan telkens te bedenken dat het zinloos was omdat ik niet in staat zou zijn om een afbeelding te uploaden. Altijd was je aangewezen op een speciale app zoals Blogsy om naar een site van Wordpress, Drupal of Posterous te publiceren.
  Die tijd is voorbij. Vanaf nu kun je gewoon met mobile Safari naar de beheeromgeving van je site gaan om hier op die uploadknop te klikken die vervolgens netjes de mogelijkheid biedt om een afbeelding uit je 'Fotorol' of 'Photostream' te kiezen. Werkt overigens ook wanneer je de site van Facebook in Safari op de iPad gebruikt.

  Met deze lang gewenste verbetering is de iPad weer een stapje dichter bij mijn doel om het apparaat als een volwaardige vervanger van dagelijks computergebruik in te zetten. In ieder geval voor onderweg...


  Door: Fred van der Ende