• Hoe wordt je bedrijf op basis van locatie gepresenteerd?

  , ,

  Vandaag werd er in ons horecabedrijf gefotografeerd voor de nieuwe dienst van Google Streetview die het mogelijk maakt om bij bedrijven binnen te kijken aan de hand van een virtuele tour. 


  Nieuw in Nederland

  Vanuit de bekende Streetview optie om virtueel door een straat te wandelen biedt Google deze dienst nu ook aan voor openbare bedrijven. Als een bedrijf aan streetview is toegevoegd kun je vanaf de straat zo naar binnen wandelen om ook hier 'rond' te kijken. 

  De dienst werd vorig jaar al in de VS ge├»ntroduceerd en is sinds enkele weken in Nederland geschikbaar. De website van Google Places beschikt over een lijst met fotografen in Nederland die door Google zijn gecertificeerd om 360 graden panorama's van je bedrijf te maken. Vandaag hebben wij de mensen van www.360tours.nl over de vloer gehad die op meerdere plekken 360 graden opnamen hebben gemaakt. Over een wwek komt het resultaat in Streetview te staan.  Opnieuw een stap om ons bedrijf nog beter gevonden te laten worden. 

  Het belang van online locatie voor het MKB

  Ik hou me al geruime tijd bezig met de voortschrijdende ontwikkelingen rond online locatiediensten zoals Google maps, Foursquare en Facebook. Voor degenen die hier meer over willen weten hou ik een uitgebreid document met links en video's bij in Storify: http://storify.com/fredvasse/online-locatie-steeds-belangrijker-voor-mkb


  Cursus

  Voor ondernemers die meer willen weten over de diverse mogelijkheden om je bedrijf aan deze locatie gebaseerde diensten toe te voegen organiseer ik dit najaar een paar cursussen. De data volgen binnenkort...