• Waarom Google+ op de iPad zuigt

  , ,
  Waarom Google+ op de iPad zuigt
  Ik ben erg weinig bezig met G+ de laatste dagen. Dat heeft o.a. te maken met het feit dat de ervaring op de iPad achterblijft ten opzichte van de desktop omgeving. Voor Chrome zijn er bijvoorbeeld al een hoop handige extensies die de prettige interface verder versterken en het mogelijk maken om webpagina's met een klik vanuit je toolbar naar G+ te delen en te voorzien van commentaar. Daarnaast heb je binnen G+ ook nog de mogelijkheid om Sparks als een soort van RSS reader te gebruiken en van hieruit onderwerpen te delen zodat er reacties worden gegenereerd. Juist vanwege de reacties lijkt het netwerk erg populair te zijn. Er wordt immers volop gereageerd op onderwerpen die hier gedeeld worden.  Web App
  De mobiele webapp op de iPad is mooi gemaakt maar redelijk spartaans. Ik heb in mijn dagelijkse gebruik gemerkt dat ik hier de 'Share' knop om een post van iemand opnieuw te delen heel erg mis. Bijkomend probleem is het feit dat je wel een nieuwe post kunt maken maar ook hier niet makkelijk kunt delen. Je hebt geen mogelijkheid om een link met een preview te embedden. Je kunt hooguit een link plakken die dan ook slechts als ordinaire link weergegeven zal worden. En laten we eerlijk zijn, knippen en plakken tussen verschillende toepassingen is sowieso al geen prettige exercitie op een iPad. En waarom heeft Google overigens geen Sparks toegevoegd in de Web App?
  Het zou allemaal niet zo erg zijn als je de normale desktop weergave op de iPad zou kunnen gebruiken (Facebook heeft immers ook geen iPad app), maar helaas wordt die geplaagd door dezelfde problemen als Google docs op de iPad. Invoervelden werken bijvoorbeeld niet goed.

  WorkFlow
  Het belangrijkste gemis is echter het feit dat mijn dagelijkse workflow niet toegepast kan worden vanwege het ontbreken van een API. Zo lees ik bijvoorbeeld bijna uitsluitend nog artikelen op de iPad. Alles wat ik gedurende de dag leuk of wetenswaardig vind wordt ge-boorkmarked naar InstaPaper. Van daaruit lees ik artikelen op mijn gemak door en vandaar uit deel ik ze ook met mijn netwerk, desgewenst voorzien van commentaar. Die workflow kan ik dus (nog) niet toepassen voor Google+.
  Het gemis van een prettige mogelijkheid om content op een eenvoudige manier te delen blijkt na een paar weken gebruik een serieuze tekortkoming. Totdat er een officiële iPad app is die deze tekortkomingen opheft zal ik waarschijnlijk alleen mijn laptop gebruiken voor G+. Op zich is dat geen probleem, maar ik vermoed dat ik daardoor heel wat minder vaak actief ben dan ik had gehoopt...


  View or comment on Fred van der Ende's post »

  The Google+ project makes sharing on the web more like sharing in real-life.

  Join Google+  You received this message because Fred van der Ende shared it with fredvasse@posterous.com. Unsubscribe from these emails.