• Google introduceert de Chromebook en een zakelijke oplossing

    , ,

    [youtube http://www.youtube.com/watch?v=TVqe8ieqz10?hd=1]


    Vandaag werden de langverwachte Chromebooks van Google aangekondigd die draaien op Chrome OS, een besturingssysteem gebaseerd op de populaire webbrowser. Geen lokale programma's of bestanden meer, maar alles in de cloud...

    De laptops worden geproduceerd door Samsung en Acer. De machines beschikken over een Intel Atom processor maar missen uiteraard een interne harde schijf. Uiteraard zijn ze uitgerust met WiFi en 3G voor de noodzakelijke netwerk connectivity die noodzakelijk is voor Chrome OS. Voor het aansluiten van randapparatuur zijn twee USB poorten, een slot voor Memory cards en een Mini-VGA poort aanwezig.

    Interessant bij deze aankondiging is het feit dat Google blijkbaar de zakelijke gebruiker en de onderwijsmarkt als doelgroep op het oog heeft. Voor hen introduceert het een remote management oplossing in combinatie met hardware (die regelmatig vervangen wordt) voorzien van een support service voor slechts 28 dollar per gebruiker. In combinatie met het feit dat steeds meer bedrijven overstappen op Google apps voor business kon dit wel eens een zware slag voor Microsoft zijn.