• Panorama apps revisited

  , ,

  Al geruime tijd maak ik regelmatig Panorama's met m'n iPhone. Er is keuze voor diverse toepassingen in de App Store. Zo'n Panorama app helpt je tijdens het maken van een aantal opnamen die straks aan elkaar genaaid moeten worden en zal het proces van het 'stitchen' vervolgens automatisch toepassen. AutoStitch is een bijvoorbeeld een hele bekende, maar wel lastig te gebruiken. Handiger is Panorama, ik heb hier in het verleden veel mee gedaan maar die app is al twee jaar niet meer in ontwikkeling.


  Panoramatic 360


  Vorig jaar heb ik Panoramatic 360 van Floaty aangeschaft. Deze app beschikt over een aantal handige hulpmiddelen voor het maken van de afzonderlijke beelden die straks naadloos aan elkaar geplaatst moeten worden. Daarvoor gebruiken ze o.a. de ingebouwde gyroscope van de iPhone 4. Ook het proces van het 'stitchen' kan beïnvloed worden via de settings. Heel belangrijk is bijvoorbeeld de mogelijkheid om de output resolutie te selecteren en de optie om de verschillen in helderheid tussen de afzonderlijke opnamen automatisch aan te passen. Onderstaande opname maakte ik vorige week met behulp van Panoramatic 360 op de top van de 'El Teide' op Tenerife. 


  PhotoSynth


  Via een blogpost van Robert Scobleizer werd ik vanochtend geattendeerd op het feit dat Microsoft nu ook een iPhone app voor het succesvolle PhotoSynth netwerk heeft uitgebracht. Via PhotoSynth zijn gebruikers al geruime tijd in staat om panaroma's en '3D synths' te delen die tevens op Bing maps geplaatst worden. Het idee is om een kaart met een visuele wereld te creëren die bestaat uit panorama opnamen. Het maken van een PhotoSynth Panorama kon al op een PC met behulp van PhotoSynth Desktop application, maar nu is er dus ook een iPhone app.


  De app ziet er veelbelovend uit. Ik zal de komende dagen eens flink testen en mijn bevindingen hier publiceren.  P532


  National Park "El Teide", Tenerife