• Readability : lees webpagina's als in een eReader

  , ,

  [vimeo 3445774 w=400 h=300]


  Readability : An Arc90 Lab Experiment from Arc90 on Vimeo.


  Sinds enkele weken heb ik een MacBook Air in huis en merk ik dat ik m'n iPad minder vaak gebruik. Het apparaat weegt bijna niets, start razendsnel op en de batterij beschikt over een enorme levensduur. Ideaal om een hele avond mee op schoot te zitten en toch over een volwaardige Mac te kunnen beschikken.


  Een groot nadeel is me echter wel opgevallen. Het leesgemak van de iPad is onovertroffen ten opzichte van de Air. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ik op iPad gewend ben geraakt aan de vele handige applicaties om webcontent te consumeren in een vorm als was het ontworpen voor een eReader. Kranten apps voor het nieuws, Reeder voor RSS feeds en Flipboard voor social media content. Na enkele weken ben ik echter van mening dat je deze rustgevende leeservaring -voorzien van slechts een minimale opmaak- ook heel aardig kunt benaderen op een Mac. Reeder is bijvoorbeeld al als beta voor de Mac beschikbaar en die is echt prachtig (met de Mac App Store om de hoek zullen er zeker nog veel meer van dergelijke toepassingen verschijnen).


  Via een vraag op Quora.com kwam ik erachter dat Reeder een service gebruikt die Readability heet. Plaats deze service als bookmark in je bookmarks bar en je tovert elke webpagina om in een rustgevende leeservaring zoals die ook binnen de Reeder app wordt weergegeven. Opnieuw een argument in het voordeel van de MacBook Air...