• Lazyscope: Flipboard voor de desktop?

    , ,


    Toen Flipboard voor de iPad werd gelanceerd bleek het een regelrechte hit. De aanloop voor nieuwe aanmeldingen was zo groot dat men bij Flipboard een wachtkamer moest inrichten om de Twitter en Facebook streams van gebruikers te activeren. Sinds dat moment is de iPad met Flipboard mijn belangrijkste bron om het nieuws te lezen dat via mijn sociale netwerken wordt gedeeld.

    Het einde van de webbrowser?


    Een groot nadeel van Flipboard is het feit dat het alleen de inhoud van de links die mensen via Twitter en Facebook met me delen laat zien. Meer services worden vooralsnog niet ondersteund. Naast Flipboard gebruik ik dus ook vaak een RSS reader om op de hoogte te blijven van de inhoud in mijn Google Reader feed. RSS apps zoals Reeder tonen de inhoud van deze links eveneens in de app zelf (met behulp van de Instapaper mobilizer), maar dat ziet er lang niet zo mooi uit als Flipboard dat doet.


    Lazyscope laat nu op de desktop zien wat er nog meer mogelijk is. Met deze applicatie die is gebouwd met Adobe Air kun je alles inline bekijken. Sterker nog, je kunt niet alleen de inhoud van Twitter streams of RSS feeds in de toepassing zelf bekijken, je kunt ook blogs en websites binnen deze toepassing volgen. Opnieuw een reden om minder vaak je webbrowser op te starten. Nadeel blijft het feit dat dit een desktop app is en ik mijn nieuws graag op de iPad lees. Ik ga er dan ook vanuit dat iets dergelijks binnenkort in de App Store verschijnt...